Skip to content

Home Run på Falkum

03/03/2017

Første gang på trykk i Varden Helg 25/2 2017.

En av Odd Ballklubbs beste nyervervelser i fjor var ikke en fotballspiller.

Fire måneder uten kamper med Odd gjør vinteren til den tregeste tida på året, og kan få en supporter til å lefle med baseball, og tenke tilbake til besøk på «America’s most beloved ballpark».

For en tid tilbake så jeg to kamper på Boston Red Soxs hjemmebane, Fenway Park. Den ble bygd allerede i 1912, og er det eldste stadionet som er i bruk i Major League Baseball. Tre millioner publikummere kommer hvert eneste år for å se byens gutter svinge balltreet.

Gatene rundt stadion blir stengt for trafikk tre timer før kamp, og ut rulles et titalls matboder og tappekraner. Det er underholdning og klubbygging for all penga. Korpsmusikk, ansiktsmaling, stylteakrobatikk, klovner, ulike konkurranser som å måle hvor hardt en klarer å skyte en baseball, med mer. Fansen kan møte tidligere spillere i supporterbutikken, og få en autograf og tatt et bilde.

Den ene kvelden jeg var der, var gata full av Star Wars-karakterer. Stormtroopers, R2-D2 og Chewbacca var på plass for å reklamere for Star Wars-universet.

Tusenvis av mennesker kommer tidlig for å få opp stemninga fram mot kampstart.

I fjor begynte Odd med en såkalt Fanzone utenfor Skagerak Arena, lignende det man opplever på amerikanske sportsarrangementer, og dét som den første eliteserieklubben. To timer før kamp er det ballbinge, intervjuer, mat, drikke og forskjellige aktiviteter. De gangene jeg kom tidlig nok var det mange mennesker tilstede. Glimrende bygging av klubb- og kampkultur!

Inne på Fenway Park var det et svimlende antall boder med mat og drikke. Pizza, pølser, pretzels, peanøtter, popkorn og pils. If it’s green your in trouble, if it’s fried order double, for å si det med Homer Simpson. Heldigvis er det noe bedre på Skagerak Arena.

Baseball er den eneste lagballsporten som ikke går på tid. Begge lagene skal være henholdsvis ute på banen og på plata med balltreet, ni ganger. I gjennomsnitt varer en kamp over tre timer, like fullt kommer altså tusenvis lenge før kampstart.

En helaften med sport, mat, sosialt samvær og underholdning.

En ting verdt å merke seg for norske fotballkamparrangører med telemarksprofil, er tribuneserveringa. På Fenway går flere titalls selgere konstant rundt mellom seteradene og tilbyr mat og drikke. Slik slipper man å gå fra plassen sin under kampen, og gå glipp av et skudd i krysset fra Espen Ruud.

I gatene rundt Fenway Park er det flere sportsbarer. Fulle både før og etter kamp. Steder som serverer burgere og chips. Til min forbauselse var en tv-skjerm plassert over hvert av pissoarene på toalettet på stedet jeg gikk innom, sånn at man ikke skulle gå glipp av noe av sporten som ble vist på tv-ene ute i restauranten. Dette syns jeg strengt tatt at Odd ikke trenger å la seg inspirere av.

Inne på Fenway Park, og utenfor, er det massevis av plaketter, bilder, statuer, sitater, slagord og monumenter over en stolt tradisjon. Detaljer som knytter supporterne nærmere klubben og historien. Noe som minner om noen av de øvrige viktige nyervervelsene til Odd de siste årene, nemlig portrettene av Steffen Hagen, Frode Johnsen og «supporteren» som er å se  på utsiden av Skagerak Arena. Sånt varmer et Odd-hjerte når jeg nærmer meg Skagerak Arena kampdag.

Nå er det bare fem og en halv uke til årets første Fanzone åpner. Jeg gleder meg.

From → Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: